Heeft u verbouwplannen?

Wij komen graag bij u langs om uw bouwplannen te bespreken en u daarin te adviseren. Wij kunnen u aangeven of uw wensen technisch uitvoerbaar zijn en op welke wijze deze het beste kunnen worden uitgevoerd. Aansluitend aan dit gesprek maken wij geheelvrijblijvend een prijsindicatie voor u op.

Als RestyleBouw combineren wij uw wensen met onze kennis en ervaring. Of het nu om verbouwen, renoveren of onderhouden van uw woning, recreatiewoning of chalet gaat. Onze heldere afspraken vormen de basis van hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

Een woning verbouwen levert meerwaarde op.

Of het nu gaat om een aanbouw van uw huis, recreatiewoning of chalet, een groot renovatieproject of het onderhouden van bouwwerken; bij RestyleBouw worden uw wensen vertaald in een exclusief ontwerp. Om te komen tot een perfecte oplevering van de verbouwing wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijk contact door RestyleBouw.

Offerte aanvragen.

Voordat wij u een prijsopgave kunnen sturen, moeten we natuurlijk eerst weten wat uw beoogde plannen of wensen zijn. Daarom horen we tijdens een eerste kennismaking graag van u wat uw (ver)bouwplannen zijn en wat u van ons, als aannemer, verwacht. Na het gesprek maken we voor u een offerte of prijsindicatie op maat.

Maak een afspraak via tel: 06 – 106 56 484 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Renovatie

Op het gebied van renovatie hebben wij veel ervaring. U maakt dan ook een goede keuze wanneer u kiest voor RestyleBouw voor de uitvoering van uw project.

Het mag duidelijk zijn, elke verbouwing is uniek. Of het nu gaat om een huis, een appartement, een recreatiewoning of een chalet: elk project vergt een frisse blik en blijvende oplossingen die aansluiten bij uw wensen. U wilt uw keuken of badkamer renoveren? Uw dakkapel vernieuwen of kozijnen vervangen? RestyleBouw is uw partner!

Natuurlijk wil RestyleBouw u als opdrachtgever zo goed mogelijk van dienst zijn, daarom bekijken we altijd samen met u naar de mogelijkheden voor een aanbouw, verbouwing of renovatie. Door een persoonlijk bezoek kunnen wij als u als mogelijke opdrachtgever goed van informatie voorzien en kunnen wij ook meedenken. Onze jarenlange ervaring gecombineerd met onze keuze voor degelijk, verantwoord materiaal komen dan altijd goed van pas.

De renovatie van uw woning kan veel tijd en energie kosten. Vergeet niet dat daarbij ook kennis belangrijk is. Balken of muren verwijderen in uw woning, recreatiewoning of chalet kan gevaarlijk zijn. Wij bekijken de mogelijkheden voor u, samen met de eventueel nodige alternatieve constructies. Dat is ons vak en dat doen wij graag voor u. Binnen kunnen wij uw badkamer, keuken, bijkeuken, toilet of woonkamer voor u renoveren, maar ook uw buitenklussen, zoals uw dak, gevel of kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Vooraf maken wij duidelijke afspraken met u over welke werkzaamheden wij wel of niet uitvoeren en tegen welke prijs.

Onderhoud

Onderhoudswerkzaamheden zijn vaak kleinere klussen die wat minder tijd in beslag nemen. Maar deze zijn wel belangrijk. Want het tijdig uitvoeren van onderhoud kan veel schade voorkomen en dus ook kosten.

Met tijdig onderhoud verlengt u de levensduur van uw woning of chalet. Dat wat goed is, moet goed blijven. Goten, kozijnen en overige betimmeringen moeten tijdig geïnspecteerd worden. Zo nodig moeten deze vervangen worden.  Zowel voor inspectie en advies, als het uitvoeren van onderhoudswerk, kunt u een beroep doen op RestyleBouw.

Offerte

Heeft  u plannen om te gaan verbouwen? Maak dan eens een afspraak met ons, wij helpen u graag bij het uitwerken van uw wensen, en geven daar waar nodige graag bouwkundig advies.

Over het algemeen vinden wij het nodig om de situatie bij u ter plaatse op te nemen en/of te bekijken, zodat wij rekening kunnen houden met de bereikbaarheid en andere situaties, van daaruit maken we een vrijblijvende offerte op maat.

Voordat wij u een offerte kunnen presenteren, willen wij eerst goed duidelijk hebben wat uw wensen en/of plannen zijn. Een constructief gesprek vooraf is essentieel om dit in kaart te brengen, zo ook het onder ogen krijgen van eventuele tekeningen.

RestyleBouw onderscheidt zich van andere bouwbedrijven door uw offerte te bespreken en dingen die u overbodig acht, en zelf zou kunnen en/of willen doen (denk hierbij aan sloopwerk, schilderen, enz.) te verwijderen uit de offerte. Hierdoor komt u weer voordeliger uit.

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak via tel. 06 – 106 58 484 of neem contact met ons op via het contactformulier met daarin zoveel mogelijk informatie m.b.t. uw plannen/wensen.

Aanbouwen

Een aanbouw is een verbouwing die vaak wordt gedaan. U voegt hiermee namelijk vierkante meters toe aan uw woongenot. Met een aanbouw realiseert u op een makkelijke manier extra leefruimte in uw woonverblijf.

Met een aanbouw realiseert u niet alleen meer licht en leefruimte, maar ook meer waarde voor uw woning. De waardevermeerdering varieert van 60 tot 100 procent van de kosten van de verbouwing. Als u de woning ooit verkoopt zal dat ook voor anderen een meerwaarde betekenen. Een taxateur kijkt namelijk al snel naar de m2 van een woning om de waarde te bepalen.

Doel

Het doel van de ruimte is een belangrijk gegeven. Een keuken of badkamer in een aanbouw vraagt andere werkzaamheden dan een extra slaapkamer of een vergroting van de woonkamer. Vaak betekent een aanbouw ook wijzigingen in het huis zelf. Wij bespreken dit van tevoren duidelijk met u om verrassingen te voorkomen. Wat gaat er bijvoorbeeld gebeuren met de muren en het plafond. Hoe wordt de nieuwe ruimte ingedeeld en moet er ook water komen? Ook zijn afspraken over elektra van belang, enz.

Bouwvergunning/omgevingsvergunning

Voor sommige uitbouwen heb je een omgevingsvergunning nodig. Over het algemeen willen de meeste mensen een uitbouw in de achtertuin en dan zijn de eisen voor een omgevingsvergunning milder.

Prijs per m3

De prijs van een aanbouw of uitbouw wordt door ons uitgedrukt in bepaalde kosten per kubieke meter. Dit is ergens ook wel logisch omdat er simpelweg hoge en lage uitbouwen zijn. Daarom zijn kosten per vierkante meter vaak niet afdoende om een prijs aan te geven.

Als u een duidelijk prijs wenst voor de kosten per m3 kunt u het best met ons afspreken op uw woonlocatie. We kunnen dan bespreken wat uw exacte wensen zijn, ook qua afwerking. Op basis hiervan kunnen we een kostenraming maken per m3.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Voor ons bedrijf is geen opdracht te klein of te groot. U profiteert van onze kwaliteit en onze jarenlange ervaring. Ondanks dat de specifieke kosten op voorhand moeilijk te geven zijn, zijn de prijzen altijd scherp. Vraag een vrijblijvende offerte aan om meer te weten te komen over de prijs van uw aanbouw.

Is uw huidige chalet hoognodig aan renovatie toe?

Chalets hebben onderhoud nodig. En omdat chalets vaak maar een korte periode per jaar worden gebruikt, schiet het onderhoud er nog wel eens bij in. Vooral houtrot is een veelvoorkomend probleem, net als waterschade, vocht en/of verzakkingen.

Chalet renovatie bij bestaande chalets is iets wat wij regelmatig doen. Heeft u reeds een bestaand chalet maar vindt u de uitstraling verouderd of zijn er rotte plekken of andere ouderdomskwalen aanwezig en/of zichtbaar?

RestyleBouw kan u helpen bij de renovatie van uw chalet. Chalet renovatie is een goede oplossing. Door middel van het vervangen van bijvoorbeeld de gevelbekleding of oude kozijnen door kunststof kozijnen, wordt uw chalet weer als nieuw.

Als u reeds tevreden bent met de look van uw chalet, maar door verandering in uw leven is de indeling niet meer helemaal wat u wenst? Ook daar is dan renovatie een mooie oplossing voor. Wij kunnen bij u op locatie gewenste aanpassingen doen of nieuwe ideeën opperen die op uw park zijn toegestaan.

Bij wat gedateerde chalets en/of stacaravans is het dak vaak een kwetsbaar punt. Vaak kan lekkage voorkomen worden, als het dak tijdig zorgvuldig gecontroleerd en onderhouden wordt. Voor dergelijke zaken bent u bij RestyleBouw aan het juiste adres. Door onze jarenlange bouwkundige ervaring kunnen wij uw plan van aanpakken vakkundig beoordelen en daarin ondersteuning verlenen.

Renovatie is een goede oplossing

Door middel van het vervangen van bijvoorbeeld de gevelbekleding of oude kozijnen, wordt uw chalet weer als nieuw. Een oplossing die vaak goedkoper is dan een geheel nieuwe chalet of recreatieverblijf te laten bouwen.

Bij chalet renovatie kunt u uw gasverbruik verminderen door uw vloer-,wand-, of dakisolatie te laten vervangen, wat aanzienlijk kan schelen in de kosten. Mocht u dakisolatie laten vervangen is het wellicht ook een mogelijkheid om te kiezen voor dakpanplaten.

Door onze grote ervaring met moderne materialen, bijvoorbeeld op het gebied van isolatie, zijn wij de partner die u zoekt. Met een relatief kleine investering krijgt uw chalet weer de uitstraling van een gloednieuw vakantieverblijf. Daarmee maakt u uw chalet ook voor de verhuur weer veel aantrekkelijker.

Wilt u meer comfort en mag de uitstraling van uw vakantiewoning wat moderner? Er is veel mogelijk. Denkt u eens aan het vervangen van de keuken, het toilet, de badkamer, plafond, kozijnen en/of de vloer. Extra raampartijen of openslaande deuren kunnen al een hele andere uitstraling geven aan uw chalet. Zeker in verhuurobjecten worden aanpassingen gewaardeerd en deze kunnen net het verschil maken in de geboekte vakantie.

Gevelbekleding vervangen

Gevelbekleding vernieuwen is vaak het belangrijkste onderdeel wanneer het om een chalet gaat. De gevelbekleding van een chalet gaat vaak maar een tiental jaren mee. Daarna moet de bekleding vaak worden vernieuwd. Onderhoud aan uw chalet is daarom belangrijk. Wanneer dit niet of onvoldoende gebeurt kunt u met gebreken en/of problemen te maken krijgen zoals o.a. vocht en/of houtrot.

Een oplossing voor dit probleem is om uw chalet opnieuw te laten bekleden met bijvoorbeeld Eurotexx. Dit is kwalitatief materiaal waarop 10 jaar garantie wordt gegeven.

Omgewaaide bomen, lekkage, hagelschade of overig schades?

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van schade aan chalets door o.a.  inbraak-, storm-, brand-, hagel-, vorst- en waterschade. Wij maken een taxatie voor uw verzekeringsmaatschappij, zijn aanwezig bij de afspraken met de schade-expert, geven een eerlijk advies en maken een begroting voor de reparatie. Indien mogelijk herstellen wij vakkundig de schade. Wij herstellen/repareren ook kleine schades die zijn ontstaan door eigen gebruik of door ondeskundige bedrijfjes c.q. “mannetjes”.

Wij staan voor u klaar

Maak een afspraak via tel. 06 – 106 58 484 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Houten vloeren/balken

In het verleden werden de vloeren inclusief die van de begane grond uitgevoerd in hout. Het geheel van horizontale vloerbalken noemen we de balklaag. De moerbalken van muur tot muur en de kinderbalken hier tussen in. Van kinderbalken is niet altijd sprake.

Begane grondbalken zijn veelal behandeld tegen vocht en met name bij de koppen welke in het gefundeerde metselwerk liggen. Deze beschermende maatregelen hebben afhankelijk van de behandeling niet altijd het eeuwige leven.

Bij een begane grondbalklaag is er sprake van een (geringe) kruipruimte en is het voornaam dat deze goed wordt geventileerd. Bij slechte ventilatie, niet geïsoleerde CV leidingen of lekkage in de kruipruimte kan de balklaag worden aangetast door vocht met ernstige gevolgen. Problemen welke kunnen ontstaan is zwamgroei en rotten van vloerbalken, zo ook de vloerdelen.

Rotte vloerbalken

Houtrot bij vloerbalken is in de meeste gevallen aan de orde bij de kopse zijde van de balken. In het verleden werden gemetselde funderingen toegepast en werden hierin de balken gemetseld. Bij verouderd metselwerk met gevoeliger worden voor optrekkend vocht zullen de balken steeds vochtig zijn bij de koppen. Door een langdurige vochtlast kunnen de koppen gaan rotten. Test balken op houtrot door een schroevendraaier in het hout te steken. U voelt zelf of de balk zacht is en er sprake is van houtrot. Is de kruipruimte niet toegankelijk dan kan een camera inspectie uitkomst bieden. Dit is echter enkel visueel.

Is er enkel sprake van kop rot dan hoeft niet meteen de gehele balklaag te worden vervangen. RestyleBouw kan nieuwe koppen aanlassen of herstellen.

Zwam op vloerbalken

Zwam en met name huiszwam kan ontstaan op houtenbalken en deze aantasten. De enige juiste oplossing en maatregel ter voorkoming is goede ventilatie. Zwam groeit goed in slecht geventileerde ruimtes en ruimtes met een hoge relatieve luchtvochtigheid. Ventilatie verlaagd de RV waarde. Het is hierom ook noodzakelijk CV leidingen in een kruipruimte te isoleren. Daarnaast is deze maatregel beter voor de energienota. Niet geïsoleerde CV leidingen warmen de kruipruimte op met toename van de relatieve luchtvochtigheid. Op de koude balken gelegen in de fundatie zal condens ontstaan.

Het spreekt voor zich dat lekkage dient te worden hersteld tegen een te hoge ongewenste vochtlast in de kruipruimte. Een vochtig zandbed is een normale omstandigheid en zal bij goede ventilatie niet leiden tot problemen met houten vloerbalken. Neemt de grondwaterstand toe en staat er water in de kruipruimte moet een bodem afsluiter worden overwogen.

Kruipruimte ventilatie

Tegen rotten van balken en natte gemetselde funderingen moet er sprake zijn van voldoende kruipruimteventilatie. Wordt een aanbouw overwogen stort dan in de betonvloer ventilatie buizen naar de bestaande kruipruimte. Verhoog niet zomaar het zandbed met een leuk plantenbakje voor de woning. Slechte ventilatie van kruipruimte kan ernstige gevolgen hebben voor uw begane grondvloerconstructie van houten balken.

Hoe gaan wij te werk

Er wordt een afspraak gemaakt en tijdens de visuele inspectie op locatie signaleren wij waar er houtaantasting zit en wat de oorzaak is. Daarna wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn om tot herstel te komen. Wat kunt u eventueel zelf doen en/of wat wilt u door ons laten uitvoeren. Na deze inspectie wordt er een kostenraming opgemaakt. Deze kostenraming geeft u een idee wat de herstelkosten zijn. Omdat het in eerste instantie een visuele inspectie betreft, spreken we van een kostenraming en niet van een offerte. In de beraming worden alle zaken meegenomen die visueel waarneembaar zijn of te nemen zijn.

Beramingskosten

Voordat wij u de beramingskosten kunnen presenteren, moeten we natuurlijk eerst weten wat de juiste stand van zaken is m.b.t. de geconstateerde houtrotsituatie van uw vloer of balken.

U kunt ons eventueel wat fotowerk toesturen om zo een eerste indruk van de situatie te geven. Na een juiste indicatie kunnen wij u een kostenberaming toesturen. Onvoorziene werkzaamheden zullen op nacalculatie in rekening worden gebracht.

Maak een afspraak via tel. 06 – 106 58 484 of neem contact met ons op via het contactformulier met zoveel mogelijk informatie m.b.t. de geconstateerde houtrotschade aan uw vloer of balklaag.

 

Houtrotsanering

Houtrotsanering is het plaatselijk vervangen van de slechte delen van houten gevelelementen. Het grootste voordeel hiervan is dat het kostenbesparend werkt. U hoeft immers geen nieuw kozijn te kopen, maar alleen een reparatie te laten verrichten aan onderdorpel of hoekverbinding. Dit geeft een minimum aan overlast en de binnen afwerking blijft doorgaans onaangetast

De grootste bedreiging van houten onderdelen zoals deuren, raamkozijnen en steunbalken zijn schimmels, ook wel bekend onder de naam houtrot. In het vochtige Nederlandse klimaat ontstaan gemakkelijk schimmels welke het hout aantasten.

Bereikt het hout van uw kozijnen of overige houtendelen een vochtgehalte van 20% of meer, dan ontstaan er problemen. Door openstaande kitnaden/verbindingen of onvoldoende onderhoud, komt vocht terecht in de constructie. Hierdoor worden de houten onderdelen langzaam maar zeker aangetast en ontstaan problemen als lekkages en verzwakkingen van bouwconstructies.

Door het periodiek inspecteren van schilderwerk kan houtrot voortijdig gesignaleerd worden. Indien houtrot in een vroeg stadium wordt ontdekt, kan het plaatselijk weghalen van het aangetast hout voldoende zijn.  Indien men te lang wacht met het weghalen van houtrot kan een onderdorpel (of wellicht een compleet kozijn) worden aangetast waardoor vervanging van een heel kozijn noodzakelijk is.

Het saneren, beheersen en voorkomen van houtrot is een activiteit waarin RestyleBouw gespecialiseerd is en met recht zich specialist mag noemen. Met onze kennis en ervaring zijn wij in staat u te adviseren. Wij beschikken over de praktische expertise om houtrot aantastingen en foutieve detailleringen duurzaam te herstellen.

Hoe gaan wij te werk

Er wordt een afspraak gemaakt en tijdens de visuele inspectie op locatie signaleren wij waar er houtaantasting zit en wat de oorzaak hiervan is. Daarna wordt er besproken wat de mogelijkheden zijn om tot herstel te komen. Wat kunt u eventueel zelf doen en/of wat wilt u door ons laten uitvoeren. Na deze inspectie wordt er een kostenraming opgemaakt. Deze kostenraming geeft u een idee wat de herstelkosten zijn. Omdat het in eerste instantie een visuele inspectie betreft, spreken we van een kostenraming en niet van een offerte. In de raming worden alle zaken meegenomen die visueel op te nemen zijn.

RestyleBouw werkt met verschillende Epoxyhars systemen, waaronder Repair Care, Renovaid, Flexidur, Componex WR e.d.

Beramingskosten

Voordat wij u de beramingskosten kunnen presenteren, moeten we natuurlijk eerst weten wat de juiste stand van zaken is m.b.t. de geconstateerde houtrotsituatie. U kunt ons eventueel wat fotowerk toesturen om zo een eerste indruk van de situatie te geven. Na een juiste indicatie kunnen wij u een kostenberaming toesturen. Onvoorziene werkzaamheden zullen op nacalculatie in rekening worden gebracht.

Maak een afspraak via tel. 06 – 106 58 484 of neem contact met ons op via het contactformulier met zoveel mogelijk informatie m.b.t. de geconstateerde houtrotschade.

Herstel van daken en gevels

Een plat of een schuin dak is een belangrijk aspect voor iedere woning. Bescherming tegen weer en wind staat natuurlijk voorop bij alle daken. Als het dak lekt dan kan er een enorme schade aan uw woning ontstaan zo ook aan uw gevels, en dat is iets waar u niet op zit te wachten.

Lekkages komen altijd ongelegen en vaak bent u dan al veel te laat met het onderhoud aan uw dak. Door tijdig RestyleBouw in te schakelen, voorkomt u grote en dure herstelwerkzaamheden. RestyleBouw onderhoudt uw dak op professionele wijze, zodat reparaties en lekkages voorkomen worden. Het onderhoud door RestyleBouw verlengt de levensduur van uw daken en voorkomt grote en dure onnodige reparaties.

De meest voorkomende dakbedekking in Nederland is de dakpan. Het grote voordeel van de dakpan is de duurzaamheid. Een goed gelegd pannendak kan een huis meer dan honderd jaar beschermen tegen weersomstandigheden. Helaas is dit soort dakbedekking gevoelig voor stormschade, schade die RestyleBouw voor u kan herstellen.

Voor ieder soort dak voeren wij reparaties uit, zoals: vorsten aansmeren/herstellen of vervangen, algemene reparaties aan daken en dakbeschot, reparaties rondom de schoorsteen, herstellen of vervangen van boeiborden, goten, enz.

Wanneer is herstel nodig?

Het dak van uw woning wordt dag in dag uit blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Niet gek dus dat u het dak kunt zien als één van de meest kwetsbare plekken van uw woning. Dakbedekking gaat over het algemeen lange tijd mee, maar er kan op den duur schade aan de dakbedekking ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van rommel in de goten en/of hemelwaterafvoeren. Indien er sprake is van schade aan uw dak, is de kans op een lekkage niet uitgesloten.

Stroomt er water via uw dak naar binnen? Of ziet u vochtplekken op uw plafond? Dan is er vermoedelijk sprake van een lekkage. Ga in dat geval direct over tot onderzoek en herstel. Doe dit ook wanneer er bijvoorbeeld een of meerdere dakpannen gemist worden. Uw dak loopt hierdoor namelijk een verhoogde kans op schade. Stel het herstellen van uw dak vooral niet uit, want de problemen kunnen hierdoor namelijk alleen nog maar groter worden zoals bijvoorbeeld aantastingen van constructieve elementen van uw woning.

Boeidelen/windveren vervangen

Boeidelen of boeiboorden zijn vanouds van hout gemaakt, belangrijk dat u deze boeidelen regelmatig opnieuw schildert. Als u dat al lang niet heeft gedaan, of u heeft net een huis gekocht waar de boeidelen aan vervanging toe zijn dan adviseren wij u om hier niet te lang mee te wachten.

Boeidelen worden vooral gebruikt voor de afwerking van platte daken bij woningen, carports, dakkapellen, garages en bij de afwerking van dakranden aan de zijkanten van de pannendaken in dit geval windveren genoemd.

Als de delen verrot zijn en hersteld of vervangen moeten worden dan is de kans groot dat uw dak ook mogelijk onregelmatigheden vertoond. Wij adviseren u dan ook gelijktijdig door ons een inspectie te laten uitvoeren. Het zou zonde zijn als wij alleen uw boeidelen/windveren vervangen, terwijl er wellicht ook dakpannen vervangen moeten worden.

Metsel en voegwerk

In de loop van de jaren ontstaat ook vaak schade aan het metselwerk van een gevel. Deze schadepatronen kunnen onder andere ontstaan door vochtintreding en vorstschade, zetting verschijnselen, mechanische oorzaken, roestende ankers en/of lateien in de gevel. Opnieuw is een deskundig oog nodig om de oorzaak van de schade vast te stellen en de juiste reparatiemethode te kiezen.

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden. Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Weten wat in uw geval noodzakelijk is? Maak dan een afspraak met RestyleBouw via ons contactformulier op deze website. Bellen kan natuurlijk ook: 06 -106 56 484

Schadeherstel na inbraak

Niets is zo vervelend als een inbraak of poging daartoe. Vooral omdat je ongewenst met inbraakschade blijft zitten. RestyleBouw zal de schade op een professionele manier herstellen en waar nodig een nood oplossing aanbieden. Denk hierbij aan het afdichten van ingeslagen ramen of ingetrapte deuren. Naast het herstel van de inbraakschade kan RestyleBouw u ook advies geven over inbraakpreventie om herhaling te voorkomen. Inbrekers keren vaak terug naar dezelfde buurt het is dus niet onverstandig om een veiligheidscheck door RestyleBouw te laten uitvoeren.

Inbraakbeveiliging en preventie is voor u erg belangrijk wanneer u uw huis onbeheerd achterlaat of ligt te slapen. Inbraak komt namelijk vaker voor dan u denkt. Bij inbraakbeveiliging dient gekeken te worden welke maatregelen voor uw woonhuis genomen moeten worden om de kans op inbraak aanzienlijk te verlagen. RestyleBouw kan u goed adviseren welke bouwkundige maatregelen u het beste kunt treffen om uw inbraakbeveiliging aan te scherpen conform de richtlijnen van het politiekeurmerk.

Waaraan hebben inbrekers een hekel?

  • Niet weten of u thuis bent;
  • Hij heeft een hekel aan licht;
  • Het veroorzaken van lawaai;
  • Het verkeren in tijdnood;
  • Alerte buurtbewoners;
  • Het moeten nemen van obstakels;
  • Goed hang- en sluitwerk;
  • Elektronische beveiliging.

Keuken- en/of badkamerrenovatie

Bent u van plan de badkamer en/of toilet te gaan vernieuwen of te renoveren? Dan bent u bij RestyleBouw aan het juiste adres. Maar ook wanneer u een nieuwe keuken wilt plaatsen kunnen wij u goed van dienst zijn.

Wanneer u een nieuwe keuken, badkamer of toilet wenst te realiseren, zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Naast het vervangen van het meubilair zijn er veelal aanvullende werkzaamheden nodig zoals sloopwerk, pleisterwerk, het waterdicht maken van muren, aanbrengen van muur- en vloertegels, aanpassen van het sanitair, de verwarming en de nodige elektriciteitsvoorzieningen.

Wanneer kiezen voor keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie is ideaal wanneer de basis van uw keuken goed is. Maar u bent toe aan een nieuw werkblad of apparatuur. Of het nu gaat om een vaatwasser, afzuigkap of meer kastruimte. Met een paar slimme ingrepen kan uw keuken een geheel nieuwe uitstraling krijgen. Het vervangen van oude inbouwapparatuur lijkt meestal gemakkelijker dan het is. Vaak moeten er aanpassingen uitgevoerd worden aan één van de kasten, het werkblad,
de keukendeurtjes, de verlichting, de ontluchting, de gasaansluiting en/of de elektravoorzieningen.

Badkamerrenovatie

Bent u toe aan een andere badkamer/toilet en bent u opzoek naar een gerenommeerd bouwbedrijf in de omgeving van Amersfoort die uw badkamer vakkundig kan verbouwen/renoveren? Van eenvoudig tot luxueus, van klein tot groot?

RestyleBouw staat voor u klaar

RestyleBouw kan u helpen. Professionaliteit en oog voor detail staan bij ons altijd voorop, en wij denken dat dit in uiting komt in het eindresultaat. Maak een afspraak via tel. 06 – 106 58 484 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Leidingwerk leggen en/of repareren

Bent u momenteel bezig met het renoveren van uw woning, recreatiewoning of chalet en heeft u nieuwe leidingen nodig voor elektra, water en/of gas? RestyleBouw staat klaar om u te assisteren bij al uw leidingwerk! Wij leggen niet alleen nieuwe leidingen voor u aan, we kunnen tevens uw huidige leidingen verleggen of bijvoorbeeld leidingen vervangen als deze toe zijn aan vervanging. Tevens kunnen wij uw groepenkast vervangen en/of uitbreiden.

Elektra

De elektriciteitsbedrading zijn in de meeste woningen en/of chalets netjes weggewerkt in de vloer, muur of het plafond. Dit maakt ook dat veel mensen niet meer op of om kijken naar deze bedradingen. Toch kan het elektrawerk in uw woning en/of chalet op den duur ook slijten en/of storingen geven. Het is dan ook verstandig om zo af en toe eens op onderzoek uit te gaan om te kijken hoe het ervoor staat met de elektra installatie in uw woning.

Elektrawerk

Elektrawerk omvat eigenlijk al het werk wat er op het gebied van elektra is. Denk hierbij aan onderhoud en/of reparaties aan groepenkasten en de aanleg van elektra in uw woning of chalet. Het kan zijn dat een onderdeel van de elektra bij u in de woning, bijvoorbeeld de groepenkast, aan vervanging toe is. U kunt dan bij RestyleBouw terecht. Ook voor onderhoud aan de elektra installatie in uw woning of chalet kunt u ons inschakelen. Daarnaast helpen wij u ook graag bij de aanleg van uw installatie bij verbouwingen.

Kennis en ervaring

Wij hebben de kennis en ervaring in huis om alle werkzaamheden die u heeft bij de verbouwing of renovatie van uw woning of chalet uit te voeren. Bij het plaatsen van een nieuwe keuken, het renoveren van uw woning of het verbouwen van een badkamer komt altijd elektrawerk aan bod. Uiteraard wilt u dat dit veilig en op de juiste manier wordt verwerkt. Voorbeelden van werkzaamheden hierin zijn het plaatsten van groepenkasten, leidingen en bedrading aanleggen, stopcontacten en schakelaars plaatsen en zo nodig lampen monteren.

Leidingwerk

Loodgieterswerk is vaak één van de minder zichtbare werkzaamheden die worden uitgevoerd tijdens een renovatie of verbouwing. Echter is het wel uitermate belangrijk dat dit op een professionele manier gebeurt. Pas als er iets misgaat met de leidingen of riolering merkt u hoe belangrijk het is dat al het loodgieterswerk goed is uitgevoerd.

In bestaande woningen en/of chalets hebben vaak meerdere huishoudens gewoond. De kans is dan groot dat de sanitaire voorzieningen door de jaren heen talloze malen zijn gewijzigd. Maar ook wanneer u de enige en eerste bewoner van een woning of chalet bent, kan het zijn dat uw ideeën en/of wensen zijn veranderd.

Mogelijk wenst u een nieuwe badkamer, inrichting van het toilet of een andere keuken? Bij deze besluitvorming is het niet uitgesloten dat de leidingen verlegd moeten worden. Te denken valt aan leidingwerk voor keuken, toilet en overige sanitair. Wanneer u al wel een leiding heeft, maar het sanitair nog niet is aangesloten helpen wij u hier eveneens bij. Met RestyleBouw weet u zeker dat uw werkzaamheden op een vakkundige en daadkrachtige wijze uitgevoerd zal worden.

Bouwadvies en/of bouwbegeleiding

Bij het verbouwen van een huis, recreatiewoning of chalet komt veel kijken, daarnaast zijn er altijd veel mogelijkheden. Hiervoor is kennis, precisie, en natuurlijk een goede afstemming en samenwerking nodig.

Uit ervaring weten wij dat een bouwproject gepaard kan gaan met teleurstellingen en frustraties. Daarbij kunnen de kosten flink oplopen zo ook de planning uitlopen. Bouwen of verbouwen is, ondanks dat het soms zo eenvoudige lijkt, vaak een ingewikkeld en arbeidsintensief proces. De uitdaging en hierdoor ook veelal de moeilijkheid is, dat het mensenwerk is en blijft.

Een bouwproject opstarten?

Bent u van plan een bouwproject te starten maar vindt u het lastig om hierin de juiste keuzes te maken, weet u niet waar te beginnen? Of heeft u slechte ervaringen met aannemersbedrijven en wilt u die deze keer voorkomen? Kies dan voor RestyleBouw. Wij zorgen er graag samen met u voor dat uw project zo goed en efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd.

Schakel vanaf de start van uw voorgenomen bouwproject advies in. Bouwkundig aannemersbedrijf RestyleBouw heeft de ervaring en kennis in huis om uw bouwproject zorgeloos te laten verlopen. Wij denken graag met u mee, vanaf het eerste idee tot aan de realisatie.

Wij ondersteunen aannemers, vastgoedeigenaars, maar ook particulieren bij de realisatie van alle mogelijke bouwprojecten, van een eenvoudige verbouwing tot meer ingewikkelde bouwprocessen.

RestyleBouw heeft een ruime praktijkervaring van meer dan 30 jaar in de bouw. Wij willen u graag op een efficiënte manier van dienst zijn, en leveren indien nodig graag maatwerk. Samen met u kunnen we bekijken wat wij voor u kunnen betekenen, op korte termijn of in de toekomst.

Wij zijn inzetbaar als u advies nodig heeft betreffende een verbouwing, eventuele aanpassingen aan uw huis of om een inspectie laten uitvoeren.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 06 – 106 56 484 of via het contactformulier dat u vindt op onze website.

Waarom een bouwkundige keuring?

Als koper van een huis doet u een zeer grote investering en dus wilt u tot in detail weten wat u koopt. Toch loert hier een groot gevaar want bij het kopen van een huis, recreatiewoning of chalet spelen emoties een grote rol en deze emoties zorgen er dikwijls voor dat de realiteit uit het oog verloren wordt. Natuurlijk spelen de locatie, het type woning en de sfeer in en rondom een woning een belangrijke rol, maar om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk te weten wat de bouwkundige staat van het huis is en welke bouwkundige onderhoudskosten er mogelijk nog te verwachten staan in de toekomst.

“Weet wat u koopt!”

Gaat u een woning kopen? Spannend… Helaas besteden de meeste kopers nog steeds onvoldoende aandacht aan de bouwkundige staat van de aan te kopen woning. Met als gevolg: verrassingen achteraf en hoge kosten of juridische conflicten.

Gelukkig bent u op deze site terecht gekomen, dus acht u de bouwkundige staat van de woning wél belangrijk. Het doel van RestyleBouw is om iedereen die een woning koopt bewust te maken van de bouwkundige staat van het aan te kopen object zodat dit meegewogen kan worden in het besluit om wel/niet tot koop over te gaan of de hoogte van uw bod hierop aan te passen.

Bouwkeuringen

RestyleBouw is in staat u te helpen middels een bouwkundige keuring, meeloopkeuring of opleveringskeuring. U ontvangt een overzicht van alle technische aandachtspunten en gebreken. Zo voorkomt u verrassingen achteraf en kunt u zorgeloos gaan genieten van uw nieuwe woning.

Kortom, heeft u geen idee waar u precies op moet letten? Of zoekt u juist bevestiging van een bouwkundige dat de woning bouwkundig in orde is? Dan bent u bij RestyleBouw aan het juiste adres met ruim 30 jaar ervaring in de bouwsector. RestyleBouw wijst u op gebreken en aandachtspunten en adviseert u onafhankelijk. Daarnaast kan RestyleBouw ook overige (technische) vragen beantwoorden tijdens de bezichtiging of keuring.

RestyleBouw voert graag één van de bovenstaande keuring voor u uit. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bouwpathologie

Bouwpathologie onderzoekt de oorzaken van schade aan gebouwen. Het is een methode om diep in de structuur van een gebouw of woning door te dringen en de bron van een mankement te achterhalen. Waar een bouwkundige of bouwfysicus een bouwfout benoemt en verklaart, richt de bouwpatholoog zich op de oorzaak en het herstel daarvan.

De laatste jaren is vooral het correct lezen van bestektekeningen een toenemend probleem geworden. Een pathologisch onderzoek wijst steeds vaker uit dat het simpelweg ontbreken van materialen, zoals waterkerende lagen, of het verkeerd toepassen ervan leidt tot schades. Om uitvoeringsfouten te voorkomen helpt goed toezicht en directievoering op de bouwplaats.

Mankementen die wij veel tegenkomen zijn scheurvorming, lekkage, vocht- en schimmelvorming, degeneratie van materialen en verzakkingen. Het type gebrek is meestal snel te achterhalen, maar de bron van het probleem vergt dat we dieper moeten graven om de redenen achter een probleem te doorgronden.

Oorzaken van schades liggen meestal in de structuur van een pand, de gekozen materialen en hoe materialen op elkaar reageren, de wijze van detailleren zoals het juist toepassen van waterkerende en dampremmende lagen, de bouwperiode, de constructie zelf en zelfs de locatie of de manier van gebruik. Al deze factoren los van elkaar of juist in onderlinge relatie kunnen de reden zijn dat een mankement zich voordoet. Vanwege dit complexe samenspel, is de juiste expertise nodig om tot een deugdelijk herstelplan te komen.

RestyleBouw heeft een jarenlange ervaring op het gebied van onderzoek naar allerhande bouwkundige gebreken. Wij hebben kennis van elementaire zaken als constructie, bouwfysica, bouwmethodiek en materiaalgebruik. Wij streven ernaar altijd de oorzaak van een bouwkundig probleem te achterhalen en een hersteloplossing aan te dragen.

klik hier voor meer informatie via onze pagina Bouwpathologie.

Recent werk

Categorieën