Het niet juist aanbrengen van dampdoorlatende folie.

Vocht mag nooit bij het binnenspouwblad komen. Breng daarom altijd een waterkerende dampdoorlatende folie achter het regelwerk aan. Helaas heeft deze gerenommeerde aannemer dit niet goed begrepen en zelfs na hierop attent gemaakt te zijn stoïcijns zijn weg vervolgt.

Bij een open gevelbekledingssysteem dient deze folie zwart of donkergrijs en uv-bestendig te zijn. Zorg dat er overal voldoende ruimte tussen buitenbekleding en folie is (>15mm). Het in de spouw doorgedrongen vocht moet naar buiten kunnen. De regels worden vervolgens met verzinkt stalen bevestigingsmiddelen bevestigd aan het achterliggende hout. De regelafstand is maximaal 0,6 meter. Bij kunststof gevelbekleding adviseert de fabrikant 0,3 meter om de garantie te waarborgen.

Het is van belang dat er zich achter de bekleding geen vocht ophoopt. Daarom moet de spouw achter de buitenbekleding in alle gevallen voldoende worden geventileerd met buitenlucht.

Zorg zowel aan de boven als onderzijde van de gevel voor circa 200mm2 ventilatieopening per m2 gevelbekleding. Bij een horizontale bekleding word de ventilatie verzorgd tussen het verticale regelwerk dat op de achterliggende stijlen is bevestigd.