Lekkage dak.

Een plat dak is vatbaar voor lekkage, een vervelend probleem en vaak komt u er pas achter als het al heel wat schade heeft aangericht. Lekkages ontstaan vaak in de buurt van leidingen, dakgoten, afvoeren en hoeken. Deze zwakke plekken op het dak verdienen daarom extra aandacht. Als er bij een plat dak niet gezorgd wordt voor een goede afvoer van regenwater, is de kans groot dat er veel water blijft staan.

Bitumen of roofing krijgt het zwaar te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Vocht, vorst en ongewenste plantgroei wringt zich tussen de naden waardoor lekkage kan ontstaan. Ook uitgedroogd bitumen leidt tot scheuren.

Bij deze opdracht bleek het probleem te zitten bij de afvoer van het dak. De aannemer die dit dak heeft gemaakt tijdens de bouwfase heeft het niet zo nauw genomen met het afvoeren van het hemelwater. In de loop van de tijd heeft er zich een lekkage kunnen ontwikkelen met als gevolg dat het dakbeschot door vocht is aangetast (schimmel en houtrot). Wij hebben het gehele dak verwijderd, op afschot gelegd en EPDM aangebracht.

Mede als gevolg van de lekkage is er houtrot opgetreden bij één van de kozijnen welke wij hebben vervangen voor een kunststofkozijn.